Gasthof Zur Grafschaft

Ontdek De Moezel

Direct boeken
Wijngaarden
Wijnranken aan de moezel
De Moezel
Wijndorp Veldenz
Evangelische kerk Veldenz
Evangelische kirche Veldenz

Veldenz, wijndorp met imposante burcht

Wapen Veldenz
  • Het door wijngaarden omgeven dorp Veldenz is te vinden in een fraai zijdal van de Moezel en valt onder het Landkreis Bernkastel-Wittlich. De ligging net naast de Moezel en op de rand van de Hunsrück maken van Veldenz een ideale locatie waar veel te verkennen valt. Naast het landschappelijk schoon is er voor de actievelingen het nodige aanbod van vele kilometers aan wandel-en fietswegen.

  • Sinds 1990 mag het dorp zich officieel "Erholungsort" noemen. Blijkbaar is dit al velen opgevallen. Dit is onder meer te zien aan de aanwezige hotelletjes, pensions en zimmerfrei mogelijkheden. Naast plekken voor de nacht heeft Veldenz voldoende keuze wat betreft restaurants Straußwirtschaften en natuurlijk Weinstuben. De imposante overblijfselen van Burg Veldenz zijn van verre zichtbaar op de steile rotsen. Dit deel van Veldenz toont de indrukwekkende historie van deze regio. In deze burcht was in vroegere tijden de hoofdzetel van de graven van Veldenz gevestigd.

  • Tijdens een rondleiding door de deels behouden gebleven gebouwen krijgt u een goede indruk van deze burcht. Een bezoek Burg Veldenz mag dan ook niet ontbreken tijdens een verblijf in dit wijndorp.

Slot Veldenz
  • Dat de geschiedenis nog verder terug gaat blijkt uit de aanwezigheid van Villa Romana. Dit oude bouwwerk stamt uit de Keltisch-Romeinse tijd en doet tegenwoordig dienst als "Haus des Gastes", waar tegenwoordig bijeenkomsten en exposities worden gehouden. In de kelder zijn de overblijfselen van een hypocaustum (voorloper vloerverwarming). Naast eerder genoemde telt het dorp vele mooie vakwerkhuizen en zijn het Zehnthaus en een aantal kerken ook het bezichtigen waard. De aanwezige speelplaatsen bieden vertier voor kinderen evenals een leuk en informatief wijnleerpad, het interessante bosleerpad en watertrapbassin voor dagen dat het warm is. Jaarlijks evenementen zijn het Winzerhöfefest met een kunsthandwerksmarkt in het 4e weekend van mei en het populaire Wein- und Heimatfest met oldtimerstertocht in het laatste weekend van juli.
    Bron: Moezeldal.nl

Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues
  • Bernkastel-Kues is een toeristische plaats in Duitsland. Het stadje ligt aan de Moezel, tussen de wijngaarden. Het telt 6.907 inwoners. Het bestaat uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever van de Moezel en Kues op de linkeroever. Beide delen zijn met een brug met elkaar verbonden. De Moezel vormt in dit gebied de grens tussen de Eifel in het noorden en de Hunsrück in het zuiden en maakt er veel scherpe bochten. De Moezel en Bernkastel-Kues liggen lager dan de omgeving.

  • De wijngaarden liggen er op de hellingen van het dal van de Moezel. Bernkastel ligt aan het oosten op de buitenbocht van de Moezel, aan de kant van de Hunsrück, en Kues aan het westen in de binnenbocht. Vooral het deel Bernkastel is toeristisch. Het heeft een oud centrum. Daarin leiden stegen, de smalste over trappen, omhoog naar de wijngaarden.

Trier

Trier

  • Trier is de oudste stad van Duitsland en heeft een zeer compacte en gezellige stadskern. Er zijn veel belangrijke bezienswaardigheden zoals de Dom, de Keizerstermen, de Basilika, de Porta Nigra, en nog veel meer. Toeristen hebben de mogelijkheid zelf de stad te verkennen of kunnen kiezen voor begeleide tour.

Graf Georg Johannes Weg

  • 14 km - Tijdens de wandeling door de Grafschaft Veldenz wandelt u op de sporen van Graf Georg Johannes. Onderweg heeft u de meeste tijd zicht op het Schloss Veldenz en loopt u op warme dagen lekker in de schaduw.

Graf Georg Johannes

VVV Veldenz

Copyright 2023 Gasthof Zur Grafschaft
Realisatie door eenvoudigewebsitebouwen.nl